Methodes

De behandelmethodes die ik gebruik zijn:

R

CranioSacraal Therapie

R

Viscerale Therapie

R

Systemisch werken via het lichaam

R

Antroposofische fysiotherapie

CranioSacraal Therapie

Craniosacraal therapie, kortweg Cranio, is een behandelmethode op basis van zachte manuele technieken. De therapie gaat uit van het verband tussen onze fysieke en mentale gesteldheid en de communicatie tussen die twee. Deze communicatie gebeurt via het bindweefsel, dat alle structuren in ons lijf met elkaar verbindt. Als een soort net dat de schedel, het ruggenmerg, alle organen, de botten, de spieren, de gewrichten, de bloedvaten en de zenuwen omvat. Het bindweefsel geeft stevigheid en bescherming, maar zorgt ook voor beweeglijkheid. Treedt er een blokkade op in het weefsel, dan kunnen er fysieke en psychische/emotionele klachten 

Met Craniosacraal Therapie breng ik door middel van zachte manuele technieken weer ontspanning en ruimte in uw hele lijf, zodat u weer contact voelt en uw volledige energiepotentieel vrijkomt.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.infocranio-sacraaltherapie.nl
https://www.upledger.nl/node/48
https://www.iahe.com/docs/articles/craniosacral-therapy–a-conversation-between-therapist-and-client.pdf

Viscerale Therapie

Een verbijzondering van de Craniosacraal Therapie is de Viscerale Therapie.

Deze therapie bestaat uit gerichte manuele technieken, die het herstel van een normale, gezonde beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de inwendige organen ondersteunen. In de Viscerale Therapie gaat het  over het ritme van de organen en de onderlinge verbanden van het bindweefselsysteem.

Kijk voor meer informatie op:
https://www.upledger.nl/wat-viscerale-therapie

Opstellingen via het lichaam – Het roepen van de Ziel

Het systemisch werk ontwikkelt zich de laatste jaren op vele manieren. Ik pas het toe vanuit het lichaam en gebruik met name de methode van Connie van der Arend- ‘het Roepen van de Ziel’.

Het familiesysteem werkt fysiek, energetisch en emotioneel door op jou als mens. 
Op deze laag kun je ervaren of de pijn, de angst of het verdriet dat je bij je draagt van persoonlijke aard is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem.

Lichaamsgericht werken op de laag van de ziel helpt om weer thuis te komen, je lijf weer echt te bewonen.

Sinds 2019 ben ik verbonden aan deze opleiding.

Kijk voor meer informatie op:
http://hetroepenvandeziel.nl
http://connievanderarend.nl

 

Antroposofische fysiotherapie

De antroposofische fysiotherapiebehandeling bestaat uit ritmische massage, eventueel aangevuld met bewegingstherapie en warmtepakkingen van bijenwas.

In het lichaam gaat het om ritme en balans. Alle levensprocessen in het lichaam zijn ritmische processen. Ritme is bewegen, ritme is leven. Denk bijvoorbeeld aan het ademritme, hartritme, maar ook dag-nachtritme, het aan- en ontspannen van spieren. Wordt het ritme verstoord of komt er eenzijdigheid in, dan kunnen er klachten ontstaan.

Na 30 jaar masseren is de ritmische massage niet meer iets wat ik toepas. Maar wel het antroposofische gedachtegoed en manier van kijken .

Kijk voor meer informatie op:
http://nvaf.info

Wilt u aanvullende informatie of een afspraak maken?

Karin van Dijk Praktijk | Gezondheidscentrum Hypericon Berg-en-dalseweg 83 | 6522 BC Nijmegen
info.karinvandijk@gmail.com | 06 811 924 54